rv
Volledig scherm
© rv

Nieuwe burgemeester wil andere aanpak: “Geen razzia's meer tijdens voedselbedeling in Zeebrugge”

De nieuwe burgemeester in Brugge, Dirk De fauw (CD&V), wil andere accenten leggen in de aanpak van transmigratie in Zeebrugge, zegt hij in De Standaard. “Ik zal niet dulden dat vluchtelingen en migranten stelen, geweld plegen of in woningen en garages inbreken. Wie strafrechtelijke inbreuken pleegt, moet worden gestraft. Maar tegelijk pleit ik ook voor een menswaardiger aanpak. Ik heb daarvoor al afspraken gemaakt met mijn korpschef.”

24 reacties

  • Frankie Deygers

    5 jaar geleden
    Burgemeester je zult een vluchtelingenkamp creëren. Je beschermt de bevolking en ook de omliggende gemeenten en de bedrijven die steeds meer moeten spenderen in veiligheid, met je maatregel niet. Stel je voor dat de illegalen in Brugge rondlopen, zal je het dan ook toleren ? U geeft een zeer slecht signaal die u partij stemmen gaat kosten.
  • Erwin Lauwens

    5 jaar geleden
    Het Maximiliaanpark is inderdaad leeg wegens te koud en de verplaatsing van de voedselbedeling naar het CNN. Daarbij: illegaal is synoniem voor onwettelijk. Een misdadiger helpen zich te onttrekken aan de politiediensten en verborgen houden zou zondermeer bestraft moeten worden. Ook voor een burgemeester die nochtans de eed afgelegd heeft de 'wetten van het Belgische volk te respecteren'.
  • Patrick Martens

    5 jaar geleden
    Als ik iets illegaals doe word ik opgepakt en gestraft. Maar dat telt niet voor iedereen.
  • Benny De Keyzer

    5 jaar geleden
    Als je als Belg juridisch advies nodig hebt moet je zelf of zoek gaan naar een (dure) advocaat die je dan zelf moet betelen, als je hier als illegaal binnen komt wordt je bedolven onder de door Belgen betaalde pro deo advocaten die je met alles en nog wat willen bijstaan en er alles aan doen om procedures zo lang mogelijk te rekken. Waar zijn we toch mee bezig?! Stop met die onzin: illegaal is illegaal en moet onmiddellijk bestraft worden ZONDER gratis advocaat op onze kosten!
  • Darie Robbrecht

    5 jaar geleden
    wat voor een zure reacties hier opnieuw. Respect voor deze menselijke burgemeester ook al ben ik geen CD&V'er. En aan alle azijnpissers, het Maximiliaanpark is de laatste tijd bijna altijd leeg dank zijn het geweledige initiatief van het burgerplatform. Het gaat hier nog altijd om MENSEN laten we dan ook een beetje menselijk zijn ....