De plastic afvalberg hoopt zich op bij klanten die regelmatig bij Delhaize winkelen.
Volledig scherm
De plastic afvalberg hoopt zich op bij klanten die regelmatig bij Delhaize winkelen. © Twitter Ezra Dessers

Delhaize erkent fout met plastic verpakkingen bouwblokjes en kondigt maatregelen aan

Delhaize zegt dat het verzamelbakken gaat plaatsen aan kassa's zodat klanten er meteen het plastic afval in kwijt kunnen van de bouwblokjes die de winkelketen sinds vorige week uitdeelt. De supermarkt erkent dat het in fout is gegaan en wil onderzoeken hoe het de plastic afvalberg in de toekomst nog verder kan verminderen. Dat zegt woordvoerder Roel Dekelver.

41 reacties

  • Marc Puystiens

    5 jaar geleden
    Dat ze korting geven aan de kassa ipv met al hun onnozele spaaracties. Dat houdt de mensen op aan de kassa. Oudjes staan daar dan met hun bonnentjes, moeten dan eerst naar de balie, om dan nog eens terug te komen... man man. Anderzijds is het wel zielig hier te lezen dat velen nog altijd niet beseffen dat we komaf moeten maken met plastiek.
  • Jean Pollet

    5 jaar geleden
    al eens een kindergezicht gezien bij openen van zakje ? ( of kinder surprise ) kunnen genieten van de verrassing . pak ze dat ook maar af
  • Jean Pollet

    5 jaar geleden
    misschien voor de hygiëne , kinderen steken alles in de mond ? of wegens niet kunnen uitzoeken ?
  • Eddy Claes

    5 jaar geleden
    Gisteren kocht ik bonbons van Quality Street van Nestlé en elke bonbon is gewikkeld in twee verpakkingen, eentje in doorzichtig plastiek en nog eentje in een mooi kleurtje is één verpakking per bonbon niet genoeg ? Ze zijn wel lekker ! Dus veel heisa voor niets en je mag de verpakking in de winkel achter laten dus waar is het probleem !
  • Mick Mich

    5 jaar geleden
    Nie normaal, van alles begint men te neuten. We kunnen dit perfect recycleren of je moet al marginaal zijn om het op straat te gooien