William De Smet (Laser) wordt zesde op WB zeilen in Miami

door
Belga
Leestijd 1 min.

William De Smet is gisteren als zesde geëindigd in de Laserklasse op de wereldbekermanche zeilen in het Amerikaanse Miami. De Smet, nummer 46 op de wereldranking, eindigde in de medaillerace (de twaalfde en laatste regatta met dubbele punten) als zevende op tien. Hij moest daardoor nog een plaats inleveren in het klassement.

Het goud was voor de Noor Hermann Tomasgaard, de Nieuw-Zeelander Sam Meech won zilver en de Australische olympisch kampioen Tom Burton ging met het brons naar huis.

De Smet was de enige Belg die gisteren nog in actie kwam. In de Laser Radial beëindigde wereldkampioene Emma Plasschaert haar World Cup op de negentiende plaats en Maité Carlier werd 29e. Wannes Van Laer eindigde als 24e in de Laser en 49er-duo Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers werden 22e.

bron: Belga