Volgens Lorin Parys zou de klimaatwet ons land opzadelen met “een miljardenfactuur”.
Volledig scherm
Volgens Lorin Parys zou de klimaatwet ons land opzadelen met “een miljardenfactuur”. © BELGA

N-VA: "Klimaatwet van wetenschappers is luchtkasteel"

N-VA verzet zich tegen de komst van een klimaatwet, zoals voorgesteld door wetenschappers en de groene partijen. "Dat zou ons land met een miljardenfactuur opzadelen", zeggen parlementsleden Lorin Parys en Anneleen Van Bossuyt.

366 reacties

  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    @Ronny Ooijen "GDZ Suez Electrabel is overigens maximaal aansprakelijk voor 1,2 miljard euro". Inderdaad, de kerncentrales zijn dus zo veilig dat geen verzekeraars deze wil verzekeren én dat zelfs de uitbater van de kerncentrales geen "alle schade dekkende" waarborg wil (of kan) in Euro's opzij zetten... Een beperkt nucleair lek schade 23 miljard € - Suez's 1,2 miljard € maakt 21,8 miljard € te betalen door de belastingbetaler, bij een kernramp 742 à 1412 miljard €, maakt...
  • Ronny Ooijen

    5 jaar geleden
    Albert De Vries, de kosten bij een beperkt nucleair lek (een INES 5-scenario) in Doel worden geschat op 23 miljard euro. Bij een kernramp zoals in Tsjernobyl en Fukushima (INES 7-scenario) lopen de kosten op van 742 miljard euro in het basisscenario tot wel 1412 miljard euro in een variantscenario. En GDZ Suez Electrabel is overigens maximaal aansprakelijk voor 1,2 miljard euro!
  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    Hendrik Goris "Albert De Vries, weet u, er zijn zoveel maatschappijen die hun eigen verzekeraar zijn, bijvoorbeeld De Lijn." Maar het probleem is dat De Lijn solvabel genoeg is om een heel groot busongeval te vergoeden daar waar Engie Electrabel niet solvabel genoeg is (niet voldoende geld heeft) om een groot kerncentrale-ongeval te vergoeden. De belastingbetaler zal zelf voor miljarden schade moeten dragen bij een groot kerncentrale-ongeval. Of niet ?
  • Nils De Vriendt

    5 jaar geleden
    Met de nieuwste generatie kerncentrales kunnen we zelfs ons eigen kernafval als brandstof gebruiken en zo radioactiviteit verminderen, als dat niet toekomstgericht is!
  • Gilbert Vermeersch

    5 jaar geleden
    De Crem minister veiligheid: Schauwvliege, staats veiligheid heeft me gezegd.. Beke, exstreem links zit erachter. De Crem, kernuitstap niet mogelijk. Klimaat Van den Heuvel zegt dat iedereen alles verkeerd begrepen is. CD&V=niks veranderd. Ga NVA stemmen.