Direct naar artikelinhoud
Verenigde Staten

Democrate Elizabeth Warren is officieel Amerikaans presidentskandidaat

Democrate Elizabeth Warren is officieel Amerikaans presidentskandidaat
Beeld AFP

De Democratische senator Elizabeth Warren (69) heeft zich officieel kandidaat gesteld voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020. 

In de arbeidersstad Lawrence in de staat Massachusetts kondigde ze aan te gaan strijden tegen economische ongelijkheid en te werken aan een ‘Amerika dat voor iedereen werkt’. 

De aankondiging is geen verrassing. In december had ze al een eerste stap gezet door op de sociale media een video te uploaden waarin ze aangaf dat ze een verkennende commissie oprichtte, waardoor ze als kandidaat kon beginnen met de fondsenwerving. 

Warren, sinds 2013 senator voor Massachusetts, wordt samen met Bernie Sanders beschouwd als vertegenwoordiger van de linkse vleugel van de Democraten en staat bekend als een van de felste critici van de Republikeinse koers van belastingverlaging en ruimte voor het bedrijfsleven. Ze ging bij de campagnestart meteen in de clinch met Trump. "Hij is niet de oorzaak van wat kapot is, maar hij is het meest recente, en meest extreme, symptoom van wat er mis is met Amerika."