Direct naar artikelinhoud
Studentenclubs

Leden studentenclub Reuzegom riskeren ook schorsing aan unief

Leden van Reuzegom tijdens een doopritueel. Eind vorig jaar overleed een jongen tijdens een andere doop van de studentenclub.Beeld rv

De studenten die aanwezig waren bij de fatale doop van de studentenclub Reuzegom riskeren, behalve een strafrechtelijke sanctie, een schorsing van de KU Leuven. Onder hen ook een 'schacht' die in het ziekenhuis belandde.

De achttien betrokken jongeren werden vorige maand door de vicerector van de KU Leuven uitgenodigd voor 'een vrijblijvend gesprek' over de doop van de studentenclub op 5 december. Toen bezweek een jongen nadat hij urenlang halfnaakt in een put had moeten zitten en visolie moest drinken.

Dat gesprek blijkt, volgens de kranten van Mediahuis, te gaan om een tuchtonderzoek van de KU Leuven. Het merendeel van de studenten mag binnenkort een sanctie verwachten.

Lees ook: De duistere studentenclub waar een doop fataal werd: “Het enige doel was zuipen.”

Studenten verbolgen

De studenten reageren verbolgen, omdat de vicerector de tuchtraad voorzit. Zo speelt ze volgens hen onderzoeksrechter, procureur en rechter tegelijk.

Het hele presidium van Reuzegom riskeert nu een definitieve schorsing. Een jongen die net als de het dodelijke slachtoffer in de put moest zitten en vissaus moest drinken ontsnapt aan die sanctie. Hij blijkt niet aan de KU Leuven te studeren maar aan de Vrije Universiteit Brussel.