KRC Genk bevestigt dat Pozuelo weg wil, maar hoopt Spanjaard te houden

door
Belga
Leestijd 2 min.

De wintermercato is afgelopen, maar Racing Genk-coach Philippe Clement speelt goudhaantje Alejandro Pozuelo mogelijk toch nog kwijt. De 27-jarige Spanjaard lijkt immers op weg naar de Major League Soccer (MLS). De Limburgse club bevestigt vandaag dat Pozuelo Genk wil verlaten, maar hoopt de middenvelder alsnog in de Luminus Arena te houden. "In januari bereikte KRC Genk een rechtsgeldig akkoord met Alejandro Pozuelo dat hij zou blijven tot 14 juni 2019", schrijft Racing op zijn website. "Zijn management geeft nu aan dat Pozuelo de club eerder wil verlaten. Dat gaat voor KRC Genk in tegen het engagement met de speler, de hele spelersgroep en zijn supporters."

"Voor KRC Genk is in dit dossier het sportieve belangrijker dan het financiële", klinkt het voorts. "Het gaat de club niet om geld, maar om het sportief project met de hele spelersgroep. In die groep is Alejandro een zeer belangrijke speler. Daar komt bij dat de wintertransferperiode afgelopen is. Bovendien maakte de club zeer duidelijke afspraken met de hele spelersgroep. Meer dan één speler bleef met het oog op het in stelling brengen van de sterkst mogelijke ploeg in het vervolg van dit seizoen. Het juridisch dossier sterkt KRC Genk om vol voor dat sportieve project te kiezen. KRC Genk hoopt dat Pozuelo en zijn entourage zich vinden in dit clubstandpunt."

Pozuelo is dit seizoen een van de drijvende krachten van Genk, dat de Jupiler Pro League ruim aanvoert. De Spanjaard was in totaal al goed voor zeven doelpunten en achttien assists.

bron: Belga