Veldstraat in Gent terug toegankelijk na afdichten gaslek

© cma

De omgeving van de Veldstraat in Gent is terug toegankelijk nadat een gaslek er donderdagochtend werd afgedicht. Dat meldt de Stad Gent op Twitter.

pvm

Rond 7.30 uur kwam er een melding binnen van een gasgeur in de omgeving van de Predikherenlei en de Okkernootsteeg. De omgeving van de Veldstraat, de belangrijkste winkelstraat in het centrum, werd daarop volledig afgesloten. De bewoners van de betrokken straten werden geëvacueerd met een speciale bus van De Lijn en overgebracht naar politiecommissariaat wat verderop. Ook het openbaar vervoer werd omgeleid.

Intussen is het gaslek gedicht, de perimeter opgeheven en de straten terug toegankelijk voor iedereen, meldt de Stad Gent op Twitter. Enkel de Predikherenlei blijft voorlopig afgesloten, tot de werken ook daar zijn afgerond.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

'Er werden hoge concentraties gas in de rioleringen vastgesteld ter hoogte van de brug aan de winkel Dille & Kamille aan de Hoornstraat. Er moest zwaar materiaal ter plekke komen om te boren', zei politiewoordvoerder Matto Langeraert.