Videospeler inladen...

Twee Brusselse politievoertuigen uitgebrand in Mechelen

In Mechelen zijn twee politiecombi's uitgebrand, achteraan op de parking van een Mercedesgarage aan de Brusselsesteenweg. "Een technisch defect lijkt nogal onwaarschijnlijk", zegt Juliaan De Bie van de brandweer.

Een voertuig is volledig uitgebrand, twee andere zijn zwaar beschadigd. Het gaat om combi's van Brusselse politie, die voor onderhoud en herstellingen in Mechelen stonden. De brandweer heeft de vlammen eerst neergeslagen met water. Nadien werden de voertuigen afgeblust met schuim.

"Een technisch defect of zelfontbranding lijken nogal onwaarschijnlijk", zegt De Bie. "Kwaad opzet wordt niet uitgesloten, maar we wachten het onderzoek af. We onderzoeken momenteel alle pistes." Afgelopen weekend zijn er nog twee voertuigen uitgebrand in de Mahatma Ghandiwijk in Mechelen, en ook die branden zouden aangestoken zijn. 

Het parket onderzoekt nu of er een link is tussen de verschillende branden. Vorige week was er een schietincident in de buurt van de wijk. Daarbij kwam een man om door een politiekogel. Voorlopig heeft het parket geen aanwijzingen dat er een link bestaat tussen de branden en de schietpartij. 

Videospeler inladen...

Meest gelezen