Videospeler inladen...

Zoekactie naar slachtoffers na lawine in Zwitserland stopgezet, geen vermisten meer

De zoektocht naar eventuele andere slachtoffers van een lawine in de buurt van het Zwitserse ski-oord Crans-Montana is stopgezet. Er zijn alles samen 4 slachtoffers teruggevonden. Volgens de hulpdiensten zijn er geen andere mensen als vermist opgegeven. Intussen circuleren beelden die gemaakt zijn tijdens de lawine.

"Om 14.30 uur was er een lawine van 840 meter lang", laat Christian Varone van de politie optekenen aan persbureau AP. "We zijn massaal uitgerukt nadat duidelijk werd dat er mensen onder de sneeuw lagen." Volgens Varone zijn alles samen 240 mensen ingezet: politiemannen, soldaten en reddingswerkers.

"Voorlopig hebben we vier gewonden van onder de sneeuw gehaald", zegt hij voorts. Een van die gewonden is volgens lokale media intussen overleden. De hele nacht hebben de reddingswerkers voort gezocht, maar zonder resultaat. Er zijn geen andere slachtoffers meer gevonden. Vanmorgen laten ze weten dat de zoekactie wordt stopgezet. Er zijn geen skiërs meer vermist.    

Lees verder onder de video van net na de lawine:

Videospeler inladen...

Er is een onderzoek gestart naar wat de lawine heeft veroorzaakt.  Op sociale media circuleert intussen onderstaande video. Daarin zijn skiërs te zien op de piste terwijl de lawine van de berg komt. De skiërs racen daarop naar beneden om de lawine voor te blijven. De uploader hoopt dat de hulpdiensten aan de hand van de video de nog bedolven skiërs kunnen lokaliseren.

Meest gelezen