Direct naar artikelinhoud
Verkiezingen

Open Vld heeft met Sihame El Kaouakibi wit konijn beet in Antwerpen

Bart Somers en zijn 'running mate' Sihame El Kaouakibi.Beeld MLS

Sihame El Kaouakibi, bekend van de jongerenorganisatie Let’s Go Urban, krijgt de tweede plaats op de Vlaamse lijst van Open Vld in Antwerpen, na Mechels burgemeester Bart Somers. “Wij zijn het suikerklontje in de Antwerpse politiek, weg van het vijandschapsdenken”, zei Somers vanmorgen bij de voorstelling van het duo dat zich aan aandient als colijsttrekkers.

en

De partij heeft daarmee dan toch een ‘wit konijn’ te pakken in Antwerpen, zij het niet voor het lijsttrekkerschap voor de Kamer. De 32-jarige El Kaouakibi is nieuw bij de liberalen, maar zetelde wel al voor Open Vld in de raad van bestuur van de VRT.

Bij het brede publiek is El Kaouakibi vooral bekend als oprichter van Let’s Go Urban, een naschoolse organisatie die opleidings- en leerprogramma’s aanbiedt voor kinderen en jongeren met een uiteenlopende achtergrond. Sihame leidt onder meer ook het bedrijf WannaWork, een rekruteringsplatform dat jongeren en bedrijven op een alternatieve manier met elkaar in contact brengt en diversiteitsscans uitvoert op de werkvloer.

“Ik heb tien intense jaren achter de rug waarin ik veel tegenwind heb gekend”, zei Sihame El Kaouakibi. “Maar ik voel ook aan wanneer de wind meezit en dat is nu. Daarom stap ik een nieuw podium op: dat van de politiek.”

“Ik ben een doener. Ik heb letterlijk van socio-economische thema’s en innovatie mijn missie gemaakt. Met de projecten Let’s Go Urban Academy en WannaWork probeer ik iedereen, jongeren, ouders, onderwijs en ondernemers te laten samenwerken. Dat ik mij nu verkiesbaar stel, voelt als een logische stap om dat ook in de politiek te stimuleren”, zegt Sihame.

Open Vld heeft met Sihame El Kaouakibi wit konijn beet in Antwerpen
Beeld Greetje Van Buggenhout