Direct naar artikelinhoud
Lunchbreak

Ochtendnieuws gemist? Met deze 10 punten bent u weer mee

Een grimmig protest tegen Theo Francken in Verviers.Beeld BELGAONTHESPOT

Didier Reynders komt in beeld in de zaak van het Libische geld, de haat-liefde van de Vlaming met technologie is ingewikkeld en Open Vld heeft zijn wit konijn gevonden. 

Nu belangrijk

1. Minister Reynders komt in beeld in kwestie rond geld van Kadhafi

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) komt in beeld in de kwestie van de verdwenen Libische fondsen. In een brief aan zijn toenmalige Libische collega bood Reynders in 2012 een uitweg aan om de bevroren fondsen vrij te geven. Het toont aan dat de Belgische minister de kwestie wel degelijk goed volgde.

2. Open Vld heeft met Sihame El Kaouakibi wit konijn beet in Antwerpen

Sihame El Kaouakibi, bekend van de jongerenorganisatie Let’s Go Urban, krijgt de tweede plaats op de Vlaamse lijst van Open Vld in Antwerpen, na Mechels burgemeester Bart Somers.

Sihame El Kaouakibi.Beeld Greetje Van Buggenhout

3. Medewerker Francken: “Ik heb me vaak kwaad moeten maken op Kucam”

Het overhandigen van de humanitaire visa in Beiroet door N-VA’er Melikan Kucam liep niet altijd van een leien dakje. “Ik heb me vaak kwaad moeten maken op hem”, schreef een kabinetsmedewerker van Francken aan de Belgische consul in Libanon.

4. Sp.a en Groen commercialiseren zorg in Gent, maar waren tegen in Antwerpen

Vanaf 1 maart zal de zorgafdeling van bewakingsgroep G4S de daklozenopvang op Campus Vesalius uitbaten. Dat is beslist door het Gentse schepencollege. Sp.a en Groen, beide in het Gentse stadsbestuur, steigerden in Antwerpen nochtans toen N-VA daar in zee ging met G4S Care voor de daklozenopvang.

5. Francken dient klacht in na grimmig protest tegen lezing in Verviers

Theo Francken (N-VA) gaat een klacht indienen bij de politie na het protest van gisterenavond tegen zijn komst naar Verviers. De ex-staatssecretaris voor Asiel en Migratie zou er zijn boek ‘Continent sans frontière’ (Continent zonder Grenzen) voorstellen, maar de lezing werd geannuleerd door een grimmige betoging waar ook PS-burgemeester Muriel Targnion aan deelnam.

Niet te missen verhalen 

6. Tussen haat en liefde: onze relatie met technologie was nog nooit zo ingewikkeld

Van tieners tot zestigplussers, we kennen allemaal de geneugten van de smartphone als poort tot het internet. Nu die deur wagenwijd openstaat stellen we ons steeds meer vragen: over verslaving, nepnieuws en privacy

“Onze relatie met technologie staat onder druk. En dat is volledig terecht”, schrijft onze journalist Freek Evers.

Niet te missen verhalen 
Beeld Brecht Vandenbroucke

7. “Als ik de dader zie, wil ik hem vragen: ‘Je hebt zélf een gezin, waarom wil je dan andere families kapotmaken?’”

Toen een IS-terrorist op 31 oktober 2017 met een truck over een fietspad in New York raasde, richtte hij een enorme ravage aan. Er vielen acht doden, onder wie Ann-Laure Decadt (31), uit Staden bij Roeselare, die er op reis was met haar mama en twee zussen. Haar echtenoot: “Ik voel me zo eenzaam zonder Ann-Laure, het is absurd. Maar ik zal mijn kinderen leren om geen wrok te koesteren.”

8. Els Pynoo: “Lagerfeld bleef ons uitnodigen voor feestjes, maar dat paste zelden in onze agenda”

Vive La Fête, Vlaanderens coolste elektropopcombo, mocht zich in 2002 het huisorkest van het modehuis Chanel noemen. De overleden Karl Lagerfeld verklaarde zich zelfs hun grootste fan. Sindsdien hoeft Els Pynoo zich niet meer af te vragen welke kleren ze moet aantrekken.

Mening

9. “Sluiting nachtclub helpt drugprobleem niet uit de wereld”

“Clubs verantwoordelijk stellen voor elke drugsdode is net als ons wegennet verantwoordelijk stellen voor elke verkeersdode”, vindt marketingconsulent Peter Decuypere.

Aan het koffieapparaat

10. “Het allermooiste aan de dansvideo’s van Angèle en Léo is de liefde die je erin kan ontwaren”

Stef Selfslagh zet deze week de blik op oneindig. Vandaag over de Instagram-filmpjes waarin popzangeres Angèle met haar lief danst.

Angèle.Beeld Photo News