Foto van @ByDonkeys

Reusachtige tweet "verwelkomt" premier May in Brussel

Op het Brouckèreplein in Brussel hangt een reusachtige affiche waarop een uitspraak van premier May is uitvergroot, in de vorm van een tweet. Het gaat om een actie van een antibrexitgroep die de aandacht wil vestigen op de "leugens van Britse politici" over de brexit. De affiche in Brussel is de eerste buiten het Verenigd Koninkrijk. 

"Met nog 37 dagen te gaan tot de brexit arriveert premier May in Brussel en wij verwelkomen haar met dit bord" schrijft @ByDonkeys op Twitter. De organisatie, die bestaat uit tegenstanders van de brexit, hangt in heel het Verenigd Koninkrijk grote affiches op, met daarop uitspraken van politici die intussen zijn ingehaald door de realiteit. 

Op het bord in Brussel, gericht op de voetgangerszone in de Anspachlaan staat: "Ik geloof dat het absoluut in ons nationaal belang is om lid te blijven van de Europese Unie." Het is een uitspraak die Theresa May deed tijdens een toespraak in 2016, net voor het referendum.  "Hiermee willen we de absurditeit aanklagen van een premier die hier krampachtig het omgekeerde komt nastreven van waar ze zelf in gelooft", zegt de groep.

"Guerilla advertising"

Wie er juist achter de campagne zit, is niet duidelijk. "We hebben vrije tijd, een ladder en een behoorlijk gevoel voor humor" zegt een woordvoerder in The Guardian. Intussen heeft een crowdfunding-campagne bijna 200.000 pond opgeleverd. "De eerste affiches  waren "guerilla operaties", de volgende "zijn betaald door jullie" aldus de woordvoerder.

De campagne blijft niet beperkt tot Theresa May, maar neemt ook "brexiteers" als Boris Johnson en Nigel Farage onder vuur. Deze namiddag komt premier May aan in Brussel waar ze om 18u30 een ontmoeting heeft met commissievoorzitter Juncker. Het is de zoveelste poging om een uitweg te vinden uit de brexit-impasse. 

foto van @ByDonkeys

Meest gelezen