Personeel van Atos legt het werk neer

Het personeel van de Atos-groep legt vandaag het werk neer uit protest tegen de geplande outsourcing van 53 werknemers van Unify in Beersel. De personeelsleden van Atos, Worldline en Unify voeren actie aan de hoofdzetel in Zaventem.

Atos is een van de grootste spelers op de ICT-markt in België. In ons land heeft de Franse groep drie ondernemingen met 2.040 werknemers. Atos Belgium in Zaventem stelt 800 mensen te werk. Bij Wordline en dochterbedrijf EquensWordline in Evere werken 1.150 mensen. Unify Communications in Huizingen (Beersel) heeft 90 werknemers. Wordline is de meest bekende onderneming door het beheer van het betalingsverkeer.

"Bij het personeel leeft al geruime tijd grote onvrede door de beslissing van de directie van Atos om een deel van hen uit te besteden. Het gaat om 53 werknemers van de serviceafdeling van Unify. Zij worden getransfereerd naar NSC Global Belgium, een nieuw opgericht bedrijf in ons land", zegt vakbondssecretaris Pierre Merveille (LBC-NVK).

"Die werknemers vrezen het slachtoffer te worden van sociale dumping. NSC Global Belgium is nog geen levensvatbare onderneming die totaal afhankelijk wordt van de Belgische Atos-groep. Er heerst een absoluut gebrek aan transparantie over de hele operatie. Het personeel vraagt al maanden om duidelijke afspraken. De afwachtende communicatie en vage beloftes van de werkgever dragen alleen maar bij tot de onzekerheid."

De effectieve overdracht is gepland voor volgende week vrijdag 1 maart. De vakbonden van de Atos-groep roepen op tot staking in de drie Belgische vestigingen van de onderneming. Het personeel verzamelt vandaag tussen 7.30 en 10 uur bij Atos in Zaventem.

Meest gelezen