Direct naar artikelinhoud
Geld

Belgen piekeren over inkomen na pensioen

Belgen piekeren over inkomen na pensioen
Beeld REUTERS

Net niet de helft (46 procent) van de niet-gepensioneerde Belgen verwacht tijdens hun pensioen nog geld te moeten verdienen. Het is een gevolg van de bezorgdheid van de Belg over de hoogte van zijn pensioen. Dat bleek gisteren uit een studie van de bank ING.

De Belg is bezorgd over zijn pensioen, leert een internationaal onderzoek van ING in dertien Europese landen, de VS en Australië. Zestig procent van de ondervraagde Belgen vraagt zich af of ze voldoende middelen zullen hebben om van te leven wanneer ze met pensioen gaan. En 40 procent van de Belgen die nog niet met pensioen zijn, denkt de levensstandaard die ze hadden toen ze nog werkten niet te kunnen behouden.

De bezorgdheid varieert sterk naargelang van de persoonlijke financiële situatie.

Geld verdienen na de pensionering kan op veel manieren. De meerderheid denkt te zullen blijven werken, hetzij in dezelfde sector als tijdens hun loopbaan (32 procent) of in een andere sector (25 procent). Anderen denken onder meer aan huurinkomsten (12 procent), de opbrengst van de verkoop van bezittingen (8 procent) of het oprichten van een bedrijfje (7 procent).