Videospeler inladen...

3 jaar cel, deels met uitstel, en 2 jaar rijverbod voor man die 16-jarige jongen doodreed en vluchtmisdrijf pleegde

3 jaar cel - deels met uitstel - en een rijverbod van 2 jaar, dat is de straf voor een 34-jarige man uit Peer die ruim drie jaar geleden een 16-jarige jongen doodreed en vluchtmisdrijf pleegde. 

Op 15 december 2015 werd in Oudsbergen (toen nog Meeuwen-Gruitrode) een 16-jarige jongen doodgereden. Na zijn laatste examen was hij gaan vieren bij een vriend. Om twee uur 's nachts vertrok de jongen naar huis, maar hij kwam daar nooit aan. Uren later werd het lichaam van de jongen in een gracht teruggevonden. 

Vrij snel na het ongeval kon een verdachte geïdentificeerd worden. Zelf verklaarde de man dat hij de aanrijding met de fietser niet gevoeld had. Maar de bestuurder was twee keer gestopt om brokstukken van de fiets onder zijn voertuig te verwijderen. 

Volgens de rechtbank is het ongeloofwaardig dat hij na een eerste halte niets van brokstukken gezien, gevoeld of gehoord had. Volgens de rechter had de beklaagde bijna over de fiets moeten struikelen toen hij, na een eerste keer gestopt te zijn, rond het voertuig liep. Bij de politie had de beklaagde bij een eerste verhoor verteld dat hij besefte dat hij een fietser had aangereden en in paniek was geslagen. Hij had naar eigen zeggen niet de moed om terug te keren. "De ganse houding van beklaagde is er een van vlucht. Vlucht voor de werkelijkheid en vlucht voor de gevolgen. Hij probeerde iedereen om de tuin te leiden, " aldus de rechter in zijn vonnis.

De ganse houding van beklaagde is er een van vlucht. Vlucht voor de werkelijkheid en vlucht voor de gevolgen

Rechter

De Genkse politierechtbank achtte hem over de hele lijn schuldig. Hij werd veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan één jaar met uitstel, een boete van 3.000 euro en een rijverbod van twee jaar. Hij kan zijn rijbewijs pas terugkrijgen als hij de proeven opnieuw aflegt.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen