Direct naar artikelinhoud
Televisie

‘De mol’ vertrekt naar Vietnam zonder mol

'De Mol'-campagne gaat van start!Beeld Vier

Het VIER-programma De mol doet het dit seizoen zonder vooraf geselecteerde mol. Wie van de tien kandidaten de rol van saboteur voor zijn rekening neemt wordt pas in de eerste aflevering bepaald.

“We zijn altijd op zoek naar manieren om de deelnemers en de kijkers te verrassen”, vertelt presentator Gilles De Coster. “En al heel snel kwamen we daarbij op het idee om deze keer zonder mol richting Vietnam te vertrekken.” Dat levert alvast een intense eerste aflevering op, verklapt De Coster. “De kandidaten zijn er van overtuigd dat één van hen de mol is en gaan dan ook al meteen op zoek naar mogelijke aanwijzingen. Wanneer hen aan het eind van die eerste aflevering duidelijk wordt gemaakt dat we die mol nog moeten kiezen staat de wereld voor hen even op zijn kop.”

‘Ik heb altijd al gezegd dat ik elke mol oneindig dankbaar ben, maar voor de mol van dit jaar geldt dat nog net iets meer’
Gilles De Coster, presentator

Klaargestoomd

Ook de makers hebben het zichzelf op die manier wel heel erg moeilijk gemaakt. Waar tijdens de voorbije seizoenen de mol al weken op voorhand werd klaargestoomd voor zijn of haar taak was er deze keer van zo’n uitgebreide cursus mollen geen sprake. “Het was een risico”, zegt De Coster. “We hebben moeten improviseren om zo veel mogelijk info bij onze mol te krijgen.” Ook voor die mol zelf was het roeien met de riemen die hij of zij had.

De Coster: “Stel het je maar eens voor. Je schrijft je in voor De mol, je vertrekt naar Vietnam en daar krijg je ineens te horen dat jij de komende drie weken de hoofdrol speelt. En dat terwijl je niet eens weet wat er de volgende dag op het programma staat. Ik heb altijd al gezegd dat ik elke mol oneindig dankbaar ben, maar voor de mol van dit jaar geldt dat nog net iets meer.” 

De mol, vanaf zondag 10 maart op VIER