Mee in één minuut: stralend weer toch code geel, Veljkovic hangt grote naam aan de galg en primeur in De Mol

Hebt u een minuutje? Met dit handige overzicht bent u in 60 seconden helemaal mee met het nieuws van de dag.

rrln02

Voor de zevende donderdag op rij waren duizenden jongeren in heel het land op straat om te betogen voor een betere toekomst en een ambitieuzer klimaatbeleid. De 16-jarige Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg liep vandaag mee en sprak de Europese Commissie in Brussel toe.

Het was prachtig weer donderdag, toch waarschuwt het KMI met code geel voor de avond en nacht.

Demetrie H. (35), de man die verdacht wordt van de moord op zijn vrouw Nancy M., is woensdag omstreeks middernacht dood aangetroffen in zijn cel. De verdachte zou zich van het leven beroofd hebben.

Peter Maes zou als trainer van Lokeren net geen half miljoen euro extra in het zwart zijn uitbetaald. Dat blijkt uit mails en telefoontaps in het onderzoek Propere Handen.

Het zevende seizoen van ‘De mol’ begint op zondag 10 maart met een primeur: het avontuur start zonder mol. Eén ultieme proef zal uitwijzen wie van de tien kandidaten de mol wordt en dus het spel zo veel mogelijk moet saboteren.

De bekendmaking van de selectie voor het EK indooratletiek is met vier dagen uitgesteld. Donderdag zou een persmoment plaatsvinden, maar dat is door de Belgische atletiekbond (KBAB) uitgesteld als gevolg van een rel: verschillende atleten weigeren een nieuwe gedragscode te ondertekenen.

Een Amerikaanse kustwachter, een bewonderaar van de Noorse massamoordenaar Anders Breivik, is opgepakt in de Verenigde Staten. Hij was van plan om verschillende Democratische politici en journalisten te vermoorden. Een van zijn beoogde slachtoffers was Nancy Pelosi, de luis in de pels van president Trump.

Nog niet uitgelezen? Meer nieuws op Nieuwsblad.be!