En of co-worken hip is: hier vergader je op een looppiste en speel je pingpong in de vergaderzaal

© DVH

Co-working is hip in Gent. In de nieuwe Foodies Arena op de Eedverbondkaai wordt het concept nog een niveau hoger getild. “We willen dat onze bezoekers echt gaan samenwerken. Met elkaar.” Het liefst rond de thema’s gezond leven en eten.

Jan Claeys

De oude Riziv-kantoren op de Eedverbondkaai 242 zijn totaal onherkenbaar. Grauwe kantoortjes hebben plaatsgemaakt voor een hippe co-workingplek. Totale kost van de verbouwing: 700.000 euro.

De rode draad van de herinrichting is oranje. Een oranje looppiste moet van de plek een arena maken. “Een Foodies Arena, want hier ligt de focus op gezond eten en leven. Op onze oranje piste kan je al wandelend vergaderen.”

Drie jonge mensen worden, samen met enkele investeerders, de drijvende krachten achter de nieuwe locatie. Rebecca Hucks (28) verdiende haar sporen in human resources, Gilles Distersyn (31) was een van de drijvende krachten achter NEST in de oude stadsbibliotheek, en Angelo Verroeye (28) heeft al een marketingbedrijf.

© DVH

Foodies Arena wordt geen ‘ons-kent-ons’-plekje. “Iedereen is hier welkom. We hebben een plek waar je kan komen werken tegen 5 euro per uur”, zegt Verroeye. “Dan krijg je een werkplek, wifi, water, sanitair en koffie. Maar er is ook een zone voor onze leden. Die kunnen voor een vast maandelijks bedrag altijd bij ons terecht. Voor hen zijn er werkplekken met ergonomische bureaus uit gerecycleerde materialen én vergaderzaaltjes. In onze vergaderzaal kan je zelfs pingpong spelen op de tafel.”

Professionele keuken

Dat sportieve kantje brengt Foodies Arena bij de kern van de nieuwe werkplek. “Gezond leven en gezond eten in een gezond lichaam wordt ons centrale thema”, zegt Rebecca Hucks. “In onze professionele keuken is plaats voor allerhande workshops en demonstraties.”

© DVH

Of je als ondernemer alleen welkom bent als je gefermenteerde tomaatjes, komboecha of tofoe ontwikkelt? “Zeker niet”, zegt Verroeye. “Iedereen is welkom. Want ook onze culinaire ondernemers hebben nood aan een web­designer, een marketeer of een boekhouder. Er zijn al veel co-workplekken in Gent. Maar wij willen dat de mensen hier écht gaan samen werken.”

Gilles Distersyn: “Hoe leuk is het als je plots de boekhouder van je leven vindt een paar stoelen van jou vandaan?”

Flexplekken

Burgemeester Mathias De Clercq opende gisteren de Foodies Arena. “Vorig jaar telden we in Gent 3.000 starters. Flexplekken als deze schieten als paddenstoelen uit de grond en zijn ook meer dan ooit nodig. Dat er jonge mensen achter zitten, zoals hier, en dat lokale producten een plek krijgen, maakt het alleen maar beter.”

www.foodiesarena.be