Direct naar artikelinhoud
Muziek

Erfgenamen Michael Jackson dienen klacht in tegen omstreden docu

Erfgenamen Michael Jackson dienen klacht in tegen omstreden docu
Beeld Danny Moloshok/Invision/AP

De rechthebbenden van Michael Jackson hebben donderdag een proces aangespannen tegen de televisiezender HBO, die binnenkort een documentaire uitzendt waarin de overleden zanger beschuldigd wordt van seksueel misbruik van twee jongens. Er wordt tot 100 miljoen dollar schadevergoeding geëist.

De 53 pagina’s tellende klacht, ingediend bij een rechtbank in Los Angeles, beschuldigt HBO van schending van een akkoord over het niet belasteren van de popster. De zender ondertekende het akkoord in 1992, toen de zelfverklaarde King of Pop nog leefde, voor de uitzending van een concert van Michael Jackson in Boekarest. Het akkoord zou HBO tot op vandaag verbieden de reputatie van de artiest te schaden.

HBO verzekerde dat het de documentaire Leaving Neverland, die onlangs op het Sundance-filmfestival te zien was, op 3 en 4 maart zal uitzenden. In de documentaire vertellen twee dertigers, Wade Robson en James Safechuck, dat Michael Jackson hen seksueel heeft misbruikt toen ze respectievelijk 7 en 10 jaar oud waren. Canvas zendt de documentaire bij ons uit op 8 maart.

Michael Jackson stierf op 25 juni 2009 aan een overdosis medicijnen.

Lees ook

“Michael Jackson misbruikte ons” - over de documentaire Leaving Neverland

Opinie Maureen Dowd, columniste van The New York Times: “Terwijl Michael Jackson de jongens verkrachtte, charmeerde hij de moeders”