Direct naar artikelinhoud
Seksueel misbruik

R. Kelly officieel aangeklaagd voor seksueel misbruik

R. KellyBeeld AP

De Amerikaanse R&B-zanger R. Kelly is officieel aangeklaagd voor seksueel misbruik. Dat heeft het parket van Cook County vrijdag bekendgemaakt.

Volgens lokale media in Chicago zou het gaan om 10 aanklachten. R. Kelly ligt al langer onder vuur voor vermeend seksueel misbruik. Verschillende vrouwen hebben de 52-jarige zanger reeds beschuldigd, maar tot een veroordeling is het nog nooit gekomen.

In de nieuwe aanklachten zou het gaan over slachtoffers tussen de 13 en 15 jaar oud, aldus CBS Chicago. Kelly zou al op 8 maart in de rechtszaal verschijnen. Volgens meerdere Amerikaanse media is er een arrestatiebevel tegen de zanger van ‘I Believe I Can Fly’ uitgevaardigd.

Lees ook

Wat nu met de muziek van R. Kelly: “Help, mag ik de muziek van R. Kelly eigenlijk nog wel leuk vinden?”

De recente documentaire Surviving R. Kelly bevatte getuigenissen van verschillende vrouwen en wakkerde het debat opnieuw aan. Afgelopen donderdag sloten nog twee vrouwen zich aan bij de aanklachten tegen de zanger.

Beide vrouwen vertelden dat ze als tieners samen met Kelly op een hotelkamer belandden, waarna Kelly seks gehad zou hebben met een van hen.

Kelly heeft zijn onschuld altijd staande gehouden. Vorig jaar nam hij nog een single op, waarin hij zijn onschuld uitriep. Zo zingt hij onder meer dat hij “valselijk” beschuldigd wordt.

De zanger, wiens echte naam Robert Kelly is, is in 2008 door een jury van kinderporno vrijgesproken.