Steven Richardson
Volledig scherm
PREMIUM
© Steven Richardson

Acht gouden regels om het maximum uit je pensioensparen te halen

Twee op de drie Belgen op beroepsactieve leeftijd doen vandaag aan pensioensparen. Door nu al zelf een stuk voor hun pensioen opzij te zetten, kunnen ze later hun wettelijk pensioen aanvullen. Bovendien beloont de overheid dat pensioensparen fiscaal. Toch blijkt dat lang niet iedereen de voordelen ervan ook maximaal benut. Acht gouden regels om dat wél te doen.

5 reacties

  • Kenny Bauwens

    5 jaar geleden
    De btw op elektriciteit verlagen, zal meer mensen de kans geven om aan pensioensparen te doen...
  • Mario Adams

    5 jaar geleden
    Het is schandalig dat je je hele beroepsleven de helft van je brutoloon moet inleveren en dan zelf nog te moeten bijsparen voor je pensioen. Belastingen op inkomsten moeten drastisch naar beneden, en belastingen op aankoop van meerdere eigendommen moet drastisch naar omhoog. Schaf ook kindergeld en studiebeurzen af, want kinderen zijn een eigen keuze, en studeren ook.
  • wesley netnem

    5 jaar geleden
    Pensioensparen is een Klucht en je wordt door de Overheid opgelicht ! en Zeker als je er Fiscaal voordeel van hebt door het in te brengen want dit Fiscaal voordeel Komt de Overheid terug halen als je op pensioen gaat !! Je krijgt ook Minder pensioen als je zelf gespaard hebt maar dat Verteld de Overheid niet ! Ook met groeps verzekeringen van je Werkgever moet je op passen want de Overheid komt op het einde van de Rit aankloppen voor Haar Grote deel !!
  • Lucie Vervaeke

    5 jaar geleden
    Diegenen die tegen dit pensioensparen zijn, met fiscale aftrek, zijn mensen welke die +_ 1000 euro per jaar niet hebben om erin te investeren. Daarom breken ze dit systeem af, ook jaloersheid mee gemoeid.
  • Marc Spandel

    5 jaar geleden
    Het maximum uit je inkomen halen, is er zélf van te profiteren en het niet aan ànderen te geven om er van te profiteren!