.
Volledig scherm
. © EPA

“Ongeziene” golf van cyberaanvallen aan de gang in Europa

iHLNEen golf cyberaanvallen is momenteel aan de gang. Dat meldt ICANN, de internationale instelling die internetadressen toewijst. Volgens de organisatie wijzigen de daders internetadressen om informatie te stelen. “Het gaat om aanvallen van ongeziene omvang”, klinkt het.

25 reacties

  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    "Een van de experts meent dat de aanvallen uit Iran afkomstig zijn." Iran heeft ervaren hackers net zoals zovele landen waaronder de VS. Waarom zou Iran zo opzichtig de aandacht op zich trekken met zo'n lompe "hack"-methode ? Dit stinkt naar de Amerikaanse NSA om Iran zwart te maken
  • Chris de Velde

    5 jaar geleden
    En ondanks alle hackers geweld en gelukte pogingen wil iedereen steeds meer van zijn gegevens op het internet plaatsen: (E-health, Tax-on-web, internet-of-things...)
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Als het digitale ineenstort, moet niemand mij nalatigheidsintresten aansmeren omdat ik mijn factuur per post heb verstuurd en die ook niet werkt zoals het moet.. Terug naar vroeger dan. Of niet betalen want alle administratie verplicht al halvelings om alles digitaal te doen. Daarom doe ik geen domiciliëringen. In Frankrijk hebben ze nog cheques. Goed dat ze dat niet afgeschaft hebben.
  • Cristal Methany

    5 jaar geleden
    DNSSEC is een tool ontwikkeld om dit tegen te gaan. Deze tool is 10+ jaar oud, telenet en belgacom impimenteren deze nogaltijd niet.
  • Bill Van Mechelen

    5 jaar geleden
    Misschien systemen zoals "cookies" en dergelijke al verbieden.Daar begint het allemaal mee.