Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Week tegen Pesten: “Vertrok ik op vakantie? Dan riep hij dat ik twee plaatsen moest betalen op het vliegtuig”

Vorig jaar ontving IDEWE, de grootste externe dienst voor preventie en bescherming op het werk, 2.789 meldingen van psychosociale risico’s. Dit waren er maar liefst 23% meer als in 2017. Met stip op nummer 1: conflicten op het werk (42,6%), gevolgd door ‘stress en burn-out’ door een te hoge werkdruk (22,7%) en pesten (15,6%). IDEWE maakt deze cijfers bekend naar aanleiding van de ‘Week tegen Pesten’ die vandaag van start gaat. We delen op NINA.be een week lang verhalen van onze lezers. 

6 reacties

  • Sonja Jansen

    5 jaar geleden
    Dit mag niemand gebeuren! Leidinggevenden dienen hun personeel te beschermen tegen dergelijk beschadigend gedrag. Maar ook collega's hebben hier een doorslaggevende rol. Juist zij als omstanders kunnen het verschil maken. Natuurlijk is dat spannend. Maar daarom is het goed met een aantal collega's samen voor de gepeste op te komen. Kom in actie en zorg voor een betere werkomgeving. Daar heeft iedereen baat bij.
  • Rik Duyvejonck

    5 jaar geleden
    Zelf de pesters pesten enigste oplossi g. Er is altijd ietste vinden. Ze zullen wel gauw beginnen bleiten!
  • Sandra bib

    5 jaar geleden
    Begrijp niet dat je het zó ver laat komen, zou onmiddellijk mezelf verdedigen en hun op hun plaats zetten, u niet laten doen want anders blijf je kop van jut !! Blijft het probleem dan dien ik klacht in en neem ontslag !!
  • Jelle Briers

    5 jaar geleden
    Eens deftig indekselen die pesters !!!
  • Andy Verachtert

    5 jaar geleden
    Pesten zit in de menselijke natuur en in onmogelijk te verwijderen. Het enige wat we kunnen doen is kinderen of andere doelwitten meer weerbaarheid aanleren. Nu doen we juist het omgekeerde, zonder succes uiteraard.