Minister van Energie Lydia Peeters (Open Vld).
Volledig scherm
Minister van Energie Lydia Peeters (Open Vld). © BELGA

Vlaamse regering keurt regelluwe zones voor energie goed

binnenlandDe Vlaamse regering heeft op voorstel van minister van Energie Lydia Peeters (Open Vld) de regelluwe zones op het vlak van energie principieel goedgekeurd. Een regelluwe zone is een proeftuin waar onderzoekers kunnen experimenteren zonder dat ze gehinderd worden door de algemene wetgeving.

5 reacties

  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    We hebben toch geen regering meer? Waarom beslissen ze dan ook niet om de belastingen met 20% te verminderen? Als alles anders zo vlot kan.
  • Jean Driesen

    5 jaar geleden
    Een geweldig voorstel. Nu nog een regelluwe rijweg-aanlegzone, dan kan misschien, na 40 jaar klooien en bemoeienissen van de raad van state, de Noord-zuid verbinding in Houthalen-Helchteren aangelegd worden. Voeg daarbij nog een regelluwe gevangenis-aanbouwzone en we kunnen eindelijk onze gevangenen en gedetineerden behoorlijk huisvesten. Waar een wil is een weg...
  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    Mevrouw de minister van Energie liep laatst weg van vragen van een journalist.
  • Luc Van Bogaert

    5 jaar geleden
    Na ramp Turtelboom , de belover Tommelein nu deze trees op energie. Een ding is wel zeker: onze factuur voor energie zal weeral stijgen. Geen woord meer over verlaging van de BTW terug naar 6 % zoals voorheen.
  • Paul Boutsen

    5 jaar geleden
    Kan er misschien eens over de belofte van Tommelein en zijn schandalige digitale meters gezegd worden? We hebben al een groepsaankoop afgewezen wegens de onzekerheid over de digitale meter!