Groen-voorzitster Meyrem Almaci (l.) en N-VA-voorzitter Bart De Wever (r.)
Volledig scherm
Groen-voorzitster Meyrem Almaci (l.) en N-VA-voorzitter Bart De Wever (r.) © Belga

Groen trapt campagne op gang en richt pijlen op N-VA: "Ecorealisme van N-VA is stap naar econegationisme”

De verkiezingen naderen met rasse schreden. De partijen proberen alles uit de kan te halen om zoveel mogelijk kiezers voor zich te winnen. Vanmiddag heeft Groen-voorzitster Meyrem Almaci het startschot gegeven van hun grootste campagne ooit, die vooral rond het klimaat draait. Net vandaag houdt ook N-VA een V-dag, een soort studiedag, over energie en ecologie in Flanders Expo in Gent. Bij de start van de studiedag voerden enkele leden van de 11 maart-beweging, een organisatie die pleit voor het behoud van de kernuitstap en de overstap naar groene energie, actie. Groen en N-VA staan vandaag lijnrecht tegenover elkaar, maar Almaci sluit niets uit: “We starten nu allemaal aan dezelfde meet en we zullen zien hoe de kaarten liggen op 26 mei.”

145 reacties

  • Victor Bellens

    5 jaar geleden
    Zes jaar lijkt mij zeer vlug om uit te stappen uit kerncentrales , ge moet het maar gedaan krijgen zou ik zeggen Werk samen AUB en los het op.
  • Theo Cuijvers

    5 jaar geleden
    Groen en energie volgens Calvo 6 gas centrales? Van waar komt dat gas nu Holland de kraan dicht draait, gaat hij bij Poetin en Gaspron aankloppen en ons aan zijn nukken koppelen. Voor waterstof uit zonnen panelen is het nog minstens 5 tot 10 jaar te vroeg. Dus Doel en Tihange open houden zo lang als mogelijk is de enige juiste oplossing
  • Yves Steenssens

    5 jaar geleden
    Groen en rechts begrijpen niet dat ecologie geen commercie is. We moeten zo lang mogelijk onze bestaande producten, huizen en vervoermiddelen gebruiken .De energiekosten voor 1 auto bedragen gemiddeld 4.844 l brandstof . De autokeuring(1948) onmiddellijk afschaffen is een jaarlijkse rij van 25 km tankwagens netto uitgespaard of E voor onze atoom te vervangen .Verblindende daglichten verbieden. enz.
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    De droom van NVA, op kosten van de belastingbetalers een nieuwe kerncentrale bouwen en ze dan cadeau geven aan Electrabel.
  • Ronny Ooijen

    5 jaar geleden
    Het eco realisme van BDW : in 2012 pleit hij voor kernenergie en gascentrales! Eind 2018 heeft hij het over Thorium. Na 43 jaar onderzoek staat er nergens ter wereld 1 werkende Thorium centrale. Hij pleit voor het open houden van 2 kerncentrales die al jaren slecht werken. Als deze al na 2025 plotseling perfect zouden werken, waar gaat hij de rest van de benodigde 4000 MW halen? Fietske trappen?