Betoging van gele hesjes in Brussel eind november 2018.
Volledig scherm
Betoging van gele hesjes in Brussel eind november 2018. © Photo News

Tweehonderdtal gele hesjes zorgen voor verkeershinder in centrum Brussel: 6 personen gearresteerd na betoging

Zo’n 250 gele hesjes zijn vanmiddag door Brussel getrokken, van het Noord- naar het Zuidstation. Na afloop van de betoging trok een deel van de manifestanten naar de Hoogstraat, waar de groep uiteindelijk ingesloten werd. Daar pakte de Brusselse politie 6 manifestanten op, terwijl de identiteit van 185 anderen gecontroleerd werd. Dat meldt de Brusselse politie.

11 reacties

  • Brigitte Dupont

    5 jaar geleden
    Guy Rimez 2030 is niet morgen ondertussen moet je wel betaakbaar kunnen verplaatsen ! 11 jaar is nog ver weg en ik zou niet verwonderd zijn dat ze erop terugkomen omdat het financieel voor velen niet haalbaar zal zijn. Net zoals de kernenergie uitstap ook verlengd zal worden omdat het economisch niet verantwoord is.
  • Paul Boutsen

    5 jaar geleden
    Waarom steeds hun (terechte) frustraties afreageren op de gewone mensen, en niet op de politici?
  • Nico Vansimpsen

    5 jaar geleden
    Het zal nog blijven uitbreiden, de mensen zijn het sociaal communisme beu aan het worden en willen meer kapitalisme zodat ze zelf kunnen beslissen hoe ze willen leven, goedkoper auto rijden, diesel, eten en drinken, enz.... kapitalisme werkt er is een overaanbod aan olie en andere goederen op de markt, maar het is de overheid die tot 68% taksen heft, das communisme, geen kapitalisme.
  • Johan Van Biesen

    5 jaar geleden
    Deze betogers zetten veel kwaad bloed bij de mensen, het zal niet lang meer duren alvorens er een hele grote groep tegenbetogers zal opstaan om die pesters aan te pakken, het geweld zal niet te overzien zijn, het gebeurt nu al in Frankrijk met de 'Foulards Rouges'!
  • Mario vanhee

    5 jaar geleden
    goed dat er mensen betogen ik steun zo 100% alles duurder voor gewone mensen denk daar eens aan