Rus Lappinagov praat Matthias Casse uit finale

door
Belga
Leestijd 1 min.

Door in te praten op de scheidsrechters is de Rus Aslan Lappinagov er op de Grand Slam van Düsseldorf in geslaagd de halve finale op strafpunten te winnen van onze landgenoot Matthias Casse. Matthias Casse (IJF 10) kampt straks voor de tweede opeenvolgende keer voor brons op de Grand Slam van Düsseldorf. Vorig jaar moest hij de derde plaats laten aan thuiskamper Dominic Ressel. Dit jaar verdiende hij een finaleplaats. In zijn halve finale tegen de Rus Aslan Lappinagov (IJF 8) was hij de meest aanvallende; ook tijdens de verlengingen. Maar de bronzen medaillewinnaar van het EK in 2018 speelde het slim. Telkens Casse zijn aanval niet echt gevaar opleverde, pleitte de Rus bij de scheidsrechters voor een schijnaanval en tot overmaat van ramp kreeg hij nog gelijk ook. Op die manier kreeg Casse na 3:41 een derde strafpunt achter zijn naam en dat betetekent in het judo de uitsluiting.

Rond 18 uur moet Casse het in de kamp voor brons opnemen tegen zijn leeftijdsgenoot Anri Egutidze (IJF 12), een Georgiër die vanaf zijn periode als junior voor Portugal vecht.

Matthias Casse won op zijn weg naar de halve finale telkens in de Golden score; achtereenvolgens met ippon van de Egyptenaar Abdelrahman Mohamed (IJF 67), met waza-ari van de Azeri Murad Fatiyev (IJF 79) en op strafpunten (3) van de Duitser Timo Cavelius (IJF 240).

bron: Belga