Ook Mechels burgemeester Bart Somers (Open Vld) kwam een kijkje nemen op het congres van Jong Vld.
Volledig scherm
Ook Mechels burgemeester Bart Somers (Open Vld) kwam een kijkje nemen op het congres van Jong Vld. © Twitter

Jong Vld wil monarchie, kernuitstap en cashbetalingen behouden

Als het van Jong Vld afhangt, verdwijnt de overheidsfinanciering van religies, wordt de kernuitstap behouden (zonder daarbij nucleaire innovaties uit te sluiten) en komen federale wetten boven regionale decreten te staan. Het is maar een greep uit de congrestekst "De Liberale Feniks" waarover Jong Vld vandaag in Mechelen heeft gediscussieerd. Volgens jongerenvoorzitter Hans Maes leverden die discussie ook enkele verrassingen op. Zo haalden voorstellen rond het afschaffen van de monarchie en het invoeren van een cashloze economie de eindstreep niet.

17 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Ze hebben op alle drie de punten gelijk. Kernenergie is achterhaald zoals ook onze echte energie experten nu aangeven. Wanneer alles enkel nog elektronisch betaald zou worden dan komt er wel een liberaal van de oude generatie die een taks heft op betalingen. En een ceremoniële monarch, zoals bij ons zonder echte macht, kan geen dictatuur vestigen zoals Erdogan in Turkije en Xi Jinping in China.
  • Linda Wellekens

    5 jaar geleden
    Weet u wat échte vooruitgang zou zijn ? De dotaties aan de politieke partijen afschaffen. Het is érg dat wij, als belastingsbetaler, ook nog es de reclame- campagnes van die partijen moeten bekostigen, naast de schandalige wedden van alle mandatarissen.
  • Paul van de velde

    5 jaar geleden
    Dat een godsdienst niet hoeft gesponsord te worden is evident, god is overal gratis. Misschien ook de geld transfers van Vlaanderen naar Wallonië stop zetten, we hoeven niet eindeloos hun hangmatten te betalen.
  • Frank Van Tienen

    5 jaar geleden
    Monarchie is niet democratisch ! Draai en keer het hoe je het wilt . Dus kan men beter een cordon sanitair aanleggen tegen elke partij die de monarchie steunt .
  • Ivan Smissen

    5 jaar geleden
    Zonder cashbetalingen weet de gemiddelde vld'er niet wat gedaan met zijn zwart geld.
  1. 151 miljoen te winnen met EuroMillions, maar alleen in België wordt iemand zéker miljonair. Hoe werkt dat?
    PREMIUM
    6

    151 miljoen te winnen met EuroMilli­ons, maar alleen in België wordt iemand zéker miljonair. Hoe werkt dat?

    Vijf cijfers en twee sterren kunnen je 151 miljoen rijker maken, maar de kans dat niemand bij EuroMillions de juiste combinatie afvinkt, is groter dan dat iemand dat wel doet. En toch krijgt België er gegarandeerd een miljonair bij, want als enige van de negen deelnemende landen is er bij ons deze week een bijkomende gegarandeerde jackpot van 1 miljoen euro. Waarom is onze Nationale Loterij in zo’n gulle bui? En wat is de kans dat je die pot wint?
  2. Groen trapt campagne op gang en richt pijlen op N-VA: "Ecorealisme van N-VA is stap naar econegationisme”

    Groen trapt campagne op gang en richt pijlen op N-VA: "Ecorealis­me van N-VA is stap naar econegatio­nis­me”

    De verkiezingen naderen met rasse schreden. De partijen proberen alles uit de kan te halen om zoveel mogelijk kiezers voor zich te winnen. Vanmiddag heeft Groen-voorzitster Meyrem Almaci het startschot gegeven van hun grootste campagne ooit, die vooral rond het klimaat draait. Net vandaag houdt ook N-VA een V-dag, een soort studiedag, over energie en ecologie in Flanders Expo in Gent. Bij de start van de studiedag voerden enkele leden van de 11 maart-beweging, een organisatie die pleit voor het behoud van de kernuitstap en de overstap naar groene energie, actie. Groen en N-VA staan vandaag lijnrecht tegenover elkaar, maar Almaci sluit niets uit: “We starten nu allemaal aan dezelfde meet en we zullen zien hoe de kaarten liggen op 26 mei.”