Proximus League - Union zet KV Mechelen een hak met forfaitzege

door
Belga
Leestijd 1 min.

Union heeft zaterdag op de dertiende (en voorlaatste) speeldag in de tweede periode van de Proximus League KV Mechelen een flinke kater bezorgd. De Brusselaars wonnen Achter de Kazerne met 0-5. Door de nederlaag moet KV Mechelen (28 ptn) de leiding in de tweede periode aan Beerschot Wilrijk (29 ptn) laten, dat eerder zaterdag ook maar 1-1 gelijkspeelde tegen Roeselare. Het Zuid-Afrikaanse goudhaantje van Union, Percy Tau (5. en 8.), bracht de bezoekers binnen de eerste tien minuten al op een dubbele voorsprong. Ferber trapte voor rust de 0-3 nog tegen de paal, maar maakte zijn schade in de tweede helft ruimschoots goed met twee treffers (59. en 69.). Tussendoor werd nog een treffer van Van Damme voor de thuisploeg terecht afgekeurd voor buitenspel. Selemani maakte de afgang voor Mechelen helemaal compleet met een strafschopdoelpunt, 0-5.

Op de slotspeeldag van de Proximus League moet leider Beerschot Wilrijk naar Leuven, Mechelen trekt naar Lommel.

bron: Belga