Vrouwendag Diest in teken van duurzaamheid

‘Milieubewuster worden in een duurzame samenleving’ is het thema van Vrouwendag zondag 10 maart in Diest. Op de dag worden een aantal duurzame projecten voorgesteld. Vanaf 13.30 uur ben je welkom in het ecocentrum van de Halve Maan.

Luc Weyens

Centraal staat de ontmoeting tussen vrouwen met diverse achtergrond en cultuur. Dit jaar vertrekt de dag vanuit de achterliggende gedachte dat de aandacht moet groeien en dat er actie moet komen voor een duurzamer leven met méér zorg voor het milieu en het klimaat waarin we dagelijks leven en werken.

Het hele programma staat in het teken van duurzaamheid. Zo kun je vanaf 14.30 uur deelnemen aan diverse workshops: Koken met restjes, Creatief met herbruikbare materialen... Belangstellenden kunnen om 14.30 uur ook met een gids vertrekken voor een wandeling door het natuurgebied van het Webbekoms Broek.

Vanaf 15.30 uur stellen een aantal duurzame initiatieven in Diest zich voor: Repair Café, Lets Diest, Kringwinkel, buurderij De Pit. Info: vrouwendagdiest@gmail.com.

Aangeboden door onze partners