Greta Thunberg in Zweden uitgeroepen tot vrouw van het jaar.
Volledig scherm
Greta Thunberg in Zweden uitgeroepen tot vrouw van het jaar. © REUTERS

Greta Thunberg in Zweden uitgeroepen tot vrouw van het jaar

De Zweedse Greta Thunberg, die met de spijbelactie tegen klimaatverandering begon, is in Zweden uitgeroepen tot vrouw van het jaar. Dat blijkt uit de resultaten van een enquête door het instituut Inzio, in opdracht van de krant Aftonbladet. Een andere Zweedse krant, Expressen, riep Thunberg ook tot vrouw van het jaar uit. Daar werd dat door een jury beslist.

19 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Dat meisje heeft een X-factor, hoe je het ook keert of draait. Ze trekt de aandacht en dat is primordiaal want de mentaliteit met veranderen om oplossingen te zoeken en te vinden.Ze heeft iets in gang gezet en dat is voor mij voldoende. Ze verdient die erkenning.
  • Tim De Witte

    5 jaar geleden
    Dus het is beter, misschien zelfs ideaal, om lekker verder te blijven doen & gemakshalve iemand die geëngageerd opkomt voor een ideaal te verketteren? Blijven jullie, beste zuurpruimen, ook fijn zitten achter het stuur als jullie met de wagen op volle snelheid afkoersen op een brugpijler, om te genieten van het uitzicht? Wel, het principe is hetzelfde! Mooi symbool van die Zweden, tenminste toch een -terechte- vorm van erkenning!
  • Gil Groenewijn

    5 jaar geleden
    Wist niet dat de Zweden zo gek zijn een kind-puber tot vrouw van het jaar te verkiezen.Bijgedragen tot klimaat ? Totaal nog niets. En dan gaan politici nog aan haar mond hangen ook. De wereld lijkt inderdaad wel om zeep, maar om heel andere redenen...als het zo doorgaat. Zolang de pubers zoals Greta en onze Anuna niet snappen dat er niets kan dat een retour naar 1950 is...zal er niets lukken.
  • karl van dyck

    5 jaar geleden
    16 jaar en verkozen tot vrouw van het jaar....16 jaar is de leeftijd om jong & onbezonnen te zijn en te genieten van die leeftijd. Niet door je te laten MISBRUIKEN door De Politiek. Al een geluk dat ALLE spijbelaars dit niet ten volle beseffen dat ze misbruikt worden.
  • Palmus Darksky

    5 jaar geleden
    Het is dan ook een bijzondere prestatie om een beweging op gang te brengen vanuit een persoonlijk initiatief, een beweging voor meer milieubewustzijn dat geen enkele politieke partij of individu haar heeft voorgedaan. Onze politici hadden er dan ook geen belang bij gezien ze gebonden zijn aan de grootindustrie of omdat ze 'nooit meer verkozen zouden geraken' mochten ze het willen doen. Proficiat, Greta Thunberg!