Villa van Antwerps-Indiase diamantair opgeblazen door de autoriteiten

In India hebben de autoriteiten de villa van Nirav Modi, de Antwerpse diamantair van Indiase afkomst die verdacht wordt van grootschalige oplichting, vernield. Dat gebeurde via een gecontroleerde ontploffing. Volgens de overheid was de residentie aan zee er illegaal gebouwd.

De beelden van de ontploffing werden vrijdag door verschillende Indiase media verspreid. Op de video is te zien hoe het gebouw als een kaartenhuisje in elkaar stort. Het gaat om een luxueuze villa van meer dan 3.000 vierkante meter, waarvan de kost op 12,5 miljoen euro wordt geraamd.

De villa behoorde toe aan Nirav Modi, een 48-jarige juwelier uit het Antwerpse die op de lijst van Interpol prijkt. Hij zou samen met enkele familieleden betrokken zijn geweest bij het fraudeschandaal van 1,6 miljard euro bij de Punjab National Bank, de grootste bank van India. Begin vorig jaar lekte de fraude uit en sloeg Modi op de vlucht. Hij bevindt zich momenteel in het Verenigd Koninkrijk, waar hij zijn uitlevering naar India probeert te verhinderen.

Het Indiase gerecht liet intussen ook al zijn bankrekeningen bevriezen en eigendommen in Londen en in New York in beslag nemen. Het gaat om meer dan 80 miljoen euro.

© AFP

© AFP

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer