Steekvlam in keuken van ‘The Jane’: restaurant ontruimd, rookontwikkeling in Groen Kwartier

De brandweer is uitgerukt naar restaurant The Jane van Sergio Herman en Nick Bril. Daar ontstond deze namiddag een steekvlam in de keuken, gevolgd door brand en zware rookontwikkeling. De schade aan de keuken is dan ook groot. Alle klanten en het personeel moesten het gebouw verlaten. Het personeel mocht intussen alweer naar binnen en haalde het tafellinnen en stoelen naar buiten om te verluchten. Grote vraag is nu wanneer The Jane weer gewoon open kan gaan. Het restaurant is steevast lang op voorhand volgeboekt.

ph, jtp

Na het incident in de keuken en de toenemende rookontwikkeling moesten ongeveer 100 klanten en 50 personeelsleden het pand verlaten. “Er is voorlopig geen sprake van gewonden. Ook de impact op de omgeving bleef beperkt”, aldus de politie. De rook verspreidde zich wel over het Groen Kwartier, de ommuurde stadswijk waar The Jane is gevestigd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De brandweer werd aanvankelijk opgeroepen voor een dakbrand, bij aankomst bleek zich het vuur te hebben ontwikkeld in de keuken achterin. Het is dan ook daar dat de meeste schade is vastgesteld. Om 14u was de brand onder controle. Rond 14.30u mocht het personeel alvast weer naar binnen. Omdat de rook zich ook in de zaak had verspreid, werd het materiaal zoals tafellinnen en stoelen naar buiten gehaald om te verluchten.

Onderstaande beelden werden gemaakt door een klant tijdens de ontruiming. Achter de glazen wand bevindt zich de keuken, vooraan het eetgedeelte van het restaurant.

© RR

© rr

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER