Roofmoordenaar van juwelier in Kortrijk blijft ontkennen: “Het is een complot van de politie!”

© Shutterstock

De 38-jarige Let S.P. blijft ontkennen dat hij de Kortrijkse goudsmid Robert Ardenoy heeft omgebracht. P. werd in eerste aanleg veroordeeld tot 30 jaar cel, maar blijft ontkennen. “Ik was in Amsterdam op dat moment. Het is een complot van de politie!”

jvh

De gruwelijke roofmoord op de gepensioneerde goudsmid Robert Ardenoy (72) dateert van de nacht van 11 april 2013. De zoon vond die ochtend het lichaam van zijn vader. In oktober 2014, anderhalf jaar na de roofmoord, kwam de doorbraak er dan. Interpol Duitsland meldde de Kortrijkse speurders dat het DNA-profiel van het bloed op de achterdeur overeenkwam met dat van een man die in Hamburg veroordeeld was voor negen inbraken: Sergeys P. (34), een beroepscrimineel uit Letland. Maar de man weigerde elke medewerking, gedroeg zich arrogant en deed alsof hij sliep tijdens de ondervraging. Wanneer de speurders zijn voetafdruk wilden nemen, kromde hij zijn voeten en spande hij zijn tenen op.

Hij kreeg 30 jaar cel, maar ging in beroep om te ontkennen. “Hij was erbij, maar heeft er niks mee te maken”, pleitte zijn advocaat. Maar volgens de procureur-generaal is hij wel degelijk schuldig aan de roofmoord. “Er is DNA gevonden, een vingerspoor en een spoor van zijn kousenvoeten! “ Ze vraagt de bevestiging van de 30 jaar celstraf. “Hij is voor de maatschappij een psychiatrisch gevaarlijk individu.” Zelf ontkent P. alle aantijgingen. “Ik was die dag in Amsterdam en was daar niet aanwezig.” Hoe het bloed en DNA daar terechtkwamen? “Door de politie! De politie moet iemand opsluiten. Het is een complot van de politie! “

Uitspraak op 26 april.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen