Haven van Antwerpen
Volledig scherm
Haven van Antwerpen © Belga

“CO2-uitstoot zou stijgen met huidige Belgische klimaatmaatregelen”

Met de klimaatmaatregelen die België tot nu toe heeft genomen, zou de uitstoot van broeikasgassen tegen 2035 niet dalen maar stijgen. Dat bericht De Standaard vandaag.

37 reacties

  • Rene Dannau

    5 jaar geleden
    men rijd nu niet meer door de stad recht naar je bestemming maar je schuift aan in de file rond de stad dank zij de knippen en iedereen op benzine, gemiddeld verbruik benzine 7L per 100 Km en een diesel 5 L per 100Km 2L verschil nu waar steek je de afvalstoffen voor die 2 L extra brandstof, de groenen steken hun rooie kop in het zand en steken de extra accijnzen in hun zak.
  • Gaston Foubert

    5 jaar geleden
    De auto's op benzine die een paar liter per 100 km meer verbruiken dan de diesel zullun inderdaad mee voor de verhoging zorgen.
  • Stef van Dijk

    5 jaar geleden
    En dan gaan we ook nog massaal onze zonnepanelen afkoppelen zo snel de GSC's verlopen en de meter niet meer terug telt, want alles wat de gewone man probeert bij te dragen wordt afgestraft! Minder verbruik = stijging prijzen, groen kosten je meer dan gewoon grijs blijven doen en taxen voor consumptie zijn zo hoog dat je er een uitje buurland kan doen en nog voordeliger uit kan zijn. We weten allemaal wat er moet gebeuren, maar ipv de vervuiler betaald is het de groen doener betaald (dubbel)
  • FRANK WILLEMS

    5 jaar geleden
    Ja ja maar belgie is wel het een transit land dat zwaar belast wordt met vrachtwagen transport , onze eco cijfers zullen altijd slecht zijn
  • Jan

    5 jaar geleden
    Wetende dat de verhoogde CO² uitstoot nauwelijks invloed heeft op klimaatpatroon, wat uit recente en degelijke gefundeerde wetenschappelijke studies blijkt, blijft de open vraag: Welke commerciële en politieke belangengroepen hebben er belang bij het doorgaan van de hype? Voor alle duidelijkheid, we moeten dringend zuiniger gaan omspringen met grondstoffen, drinkwater en voeding. We zijn nu eenmaal met velen op de wereld. STOP de leugens nopens CO² uitstoot.