Europa League - Slavia Praag schakelt Sevilla uit, Benfica moet zwoegen voor plaats in kwartfinales

door
Belga
Leestijd 1 min.

Slavia Praag heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales van de Europa League. De Tsjechen zorgden voor een stunt door Sevilla in de verlengingen te kloppen met 4-3. Ook Benfica bekert verder, na een 3-0 zege na verlengingen tegen Dinamo Zagreb. Ngadeu-Ngadjui (15.) opende voor de thuisploeg de score, maar Ben Yedder (44.) hing de bordjes voor halfweg op gelijke hoogte. Soucek (27.) bezorgde Slavia op penalty een nieuwe voorsprong, waarna Munir (54.) de gelijkmaker nette. Omdat de heenwedstrijd ook op 2-2 eindigde, kwamen er verlengingen aan te pas. Vazquez (98.) leek de klus te klaren, met de 2-3 voor Sevilla, maar na het derde thuisdoelpunt van Van Buren (102.) werd het weer spannend. Traoré (119.) trapte de Tsjechen in het slot zowaar naar de kwartfinales. Slavia schakelde een ronde eerder Racing Genk uit.

Ook Benfica draaide tegen Dinamo Zagreb overuren. De Kroaten wonnen de heenwedstrijd met 1-0, maar keken nu in Portugal na negentig minuten tegen een 1-0 achterstand aan, na een doelpunt van Jonas (71.). In de verlengingen maakte Benfica dan het verschil. Ferreira (94.) en Grimaldo (105.) tekenden voor de 3-0 eindstand.

bron: Belga