Toon je solidair met zieke kinderen en jongeren op Nationale Pyjamadag

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het internetonderwijsplatform Bednet, radiozender MNM en en jeugdzender Ketnet roepen iedereen op om op vrijdag 15 maart solidair te zijn met alle zieke kinderen en jongeren in Vlaanderen. Dat kan door in pyjama naar school of het werk te gaan of door een sleep-over te organiseren met vrienden. De boodschap van de vierde editie is eenvoudig: maak een leuke groepsfoto in pyjama om alle langdurig en chronisch zieke kinderen een hart onder de riem te steken. Vorig jaar namen meer dan 1.400 scholen deel aan de Nationale pyjamadag. "Deelnemen aan Pyjamadag doen we voor kinderen die via Bednet les volgen, voor kinderen die in de ziekenhuisscholen, de revalidatiecentra, de kinderpsychiatrische diensten of via vrijwilligers mee blijven met de leerstof", zegt directeur Els Janssens. "Onderwijs aan zieke kinderen is pas een succesverhaal als vele partners samenwerken. Dat willen we op 15 maart graag vieren"

"Vorig jaar heeft Bednet voor het eerst meer dan 1.000 leerlingen begeleid", zegt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits . "Al jarenlang geven we steun aan Bednet in het belang van zieke leerlingen, hun familie en hun vrienden. De Pyjamadag is dan ook een dag om te koesteren."

Ketnet en MNM zetten de actie mee in de kijker. MNM lanceert een sleep-over selfie actie en zendt de 'Grote Peter Van de Veire Ochtendshow' op vrijdag 15 maart live uit vanuit Pulderbos met patiënte Sylke. Ketnet zal onder meer live Facetimen met Bednetter Yaro, het campagnegezicht van de Pyjamadag.

bron: Belga