Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Een op de drie alleenstaanden kan verwarming amper betalen

BinnenlandEén op de drie van alle alleenstaanden heeft moeite om op het einde van de maand de energiefacturen te betalen. Zij zitten in 'energie-armoede'. Ze moeten een te groot deel van hun maandelijkse inkomen besteden aan gas- en elektriciteitskosten om nog comfortabel te kunnen leven. Dat blijkt uit de jaarlijkse Barometer Energiearmoede van de Koning Boudewijnstichting, waarover de Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsblad en De Standaard vrijdag berichten.

54 reacties

  • Ka Ka

    5 jaar geleden
    Dat is wat ons land is geworden. Enkel en alleen door ons bestuur die geen grenzen kent in plafondprijzen. Steek het maar op mensen die hier net aangekomen zijn op vlucht van oorlog, ze kunnen zich toch niet weren.
  • peter bosmans

    5 jaar geleden
    Dat komt ervan als de meerderheid voor een ultra liberaal belijd kiest.
  • Alex Hermans

    5 jaar geleden
    misschien kan men op school eens beginnen met een vak budget en inkomstenbeheer, als alleenstaande en een laag loon hebbende, betaal ik 85€ elektriciteit en gas, ik kan dat altijd betalen, ik maak elke maand een overzicht van mijn inkomsten en kosten zodat ik weet hoeveel ik kan spenderen.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Zeker, piet devlieger, dat solidariteit grenzen heeft. Die hoge belastingen op de alleenstaande, de belastingen op het inkomen dat een huurder nodig heeft, die taksen en heffingen die de single dubbel betaalt tegenover een gezin met twee verdieners. Die gaan overwegend naar voordelen en premies die ten goede komen aan die gezinnen in de middenklasse met twee inkomens. Zij zijn ook degene die het meest beroep doen op de medische zorg of hun kinderen laten studeren op kosten van de gemeenschap.
  • dirk gommaerts

    5 jaar geleden
    Dat ze in de eerste plaats eens de vaste kosten van water, elec en gas laten vallen. Als in mijn mazouttank laat vullen, betaal ik ook geen vaste kost, maar een prijs per liter. Hoe kan je nu de mensen motiveren om te besparen, als ze merken dat ze steeds meer moeten betalen, ondanks hun lager verbruik, omdat de vaste kosten steeds weer stijgen. En die 21% BTW op elec is toch een lachertje ... fossiele brandstoffen ontraden, allen naar elec om de staatskas te spijzen.