Pascal Ackermann schiet raak in Koksijde na tweede stek in Nokere Koerse

door
Belga
Leestijd 2 min.

Woensdag moest Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) in Nokere Koerse Cees Bol voor laten gaan. De Duitse kampioen gaf toen al te kennen dat hij zo snel mogelijk een gooi zou doen naar een nieuwe eindwinst nadat hij eerder op het jaar iedereen het nakijken gaf tijdens de Clasica de Almeria. Daarin slaagde Ackermann op de Ter Duinenlaan in Koksijde. In een massasprint pakte hij zijn tweede zege van het seizoen.

"Dit is mijn eerste zege in België dit seizoen. Wat baalde ik woensdag toen ik tweede werd op Nokereberg. Ik voelde toen al dat ik goed was. Vorig jaar werd ik hier derde, maar toen lag de finish nog ergens anders. Deze aankomststrook was me gunstig gezind", lachte Pascal Ackermann. "Mijn laatste Belgische zege was die in Brussel van vorig jaar. Ik wil alsmaar beter doen en dat lukt dus. Ik hoop die lijn verder door te trekken. Woensdag staat voor mij Brugge-De Panne op de agenda, een koers die me ook wel ligt. Vorig jaar finishte ik er net na winnaar Elia Viviani."

Pascal Ackermann staat niet op de shortlist voor de Tour, maar wel op die voor de Ronde van Italië. "Wat betreft de Tour wil mijn team Bora-Hansgrohe alles zetten op Peter Sagan. Hij gaat voor de groene trui. Voor mezelf ligt een rol weggelegd in de Giro. Ik hoop me daar in de sprinten ook wel te kunnen tonen. Na de Ronde van Vlaanderen trek ik naar de Scheldeprijs. Ook een wedstrijd die me wel ligt."

Het parcours van de Bredene-Koksijde Classic werd voor deze vernieuwde editie grondig gewijzigd. "Jammer genoeg stond er niet veel wind. Ik had liever gehad dat het scheurde op De Moeren, maar dat was dus niet het geval. Dit parcours geeft mogelijkheden. Vandaag was het zeer hectisch, omdat er geen afscheiding kwam."

Bron: Belga