Milaan-Sanremo - Naesen is dolblij met eerste podiumplaats in monument: "Had dit niet verwacht"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Geen ontgoocheling zaterdag bij Oliver Naesen na zijn tweede plaats zaterdag in Milaan-Sanremo (WorldTour). Integendeel, de Oost-Vlaming van AG2R La Mondiale noemde zijn resultaat 'iets ongelooflijks'. De voormalige Belgische kampioen herhaalde het in het flashinterview tweemaal hoe ongelooflijk dit voor hem was. "Mijn eerste podium in een monument, dit zal ik liefkozen. Ik ging met veel vertrouwen naar deze wedstrijd, maar als ik praat over vertrouwen, dan bedoel ik eerder top tien. Ik hoopte wel op podium, maar had het niet verwacht. Voor mij is dit een heel goed resultaat."

Uit de reactie van Naesen klonk veel respect voor winnaar Julian Alaphilippe. "Ik heb een kans in een spurt, maar ik denk dat hij onaantastbaar was vandaag. Hij was de sterkste op de Poggio, hij zette de sprint van ver in ondanks tegenwind, tegen heel snelle renners als Kwiatkowski, Sagan, Trentin, noem maar op. En hij hield iedereen af, dus ik denk dat Julian zeker de verdiende winnaar is."

De podiumplek bezorgde de 28-jarige Naesen duidelijk een stevige vertrouwensboost. "Dit is niet echt een wedstrijd die me heel goed ligt, omdat hij wat makkelijk is. Ik ben meer geschikt voor de kasseikoersen in eigen land, en na dit resultaat kijk ik daar echt naar uit."

bron: Belga