Brussel heeft nieuw oefenterrein voor motorrijders

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Haren is, voor de derde Brusselse Dag van de Motorrijder, een nieuw oefenterrein voor kandidaat motorbestuurders ingehuldigd. "De site vult het gebrek op dat aangekaart werd door motorverenigingen en de Federatie van rijscholen", zeggen Brusselse staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V) en Karin Genoe, gedelegeerd bestuurder van het VIAS Institute. Het nieuwe oefenterrein is 3.500 vierkante meter groot en bevindt zich op de site van het Huis van de Verkeersveiligheid in Haren.

"Voordien konden de kandidaat motorrijders oefenen op de parking van Euroveiling in Neder-Over-Heembeek. Dit terrein is vandaag niet meer beschikbaar. Sinds vorig jaar heeft ook het examencentrum van Schaarbeek geen oefenterrein meer. Gelet op dit gebrek hebben we verschillende keren overleg gepleegd om zo snel mogelijk een oplossing te vinden", zegt Bianca Debaets.

"Door de groeiende mobiliteitsproblemen gebruiken meer en meer mensen de moto voor hun dagelijkse verplaatsingen. Om op een gepaste manier te kunnen reageren in noodsituaties moeten motorrijders zo goed mogelijk opgeleid worden. We zijn blij dat dat we het Brussels Gewest kunnen helpen om het gebrek aan een geschikt oefenterrein op te lossen. Vanaf nu zijn motorrijders welkom op onze nieuwe piste", aldus Karin Genoe.

De Derde Brusselse Dag van de Motorrijder vindt deze zondag plaats aan het Huis van de Verkeersveiligheid. Een honderdtal deelnemers krijgen er nuttige tips. Tijdens de periode eind maart/ begin april worden traditioneel gezien de meeste ongevallen geregistreerd.

bron: Belga