Kwal. EK 2020 - Martinez voert zoals verwacht 1 wissel door: Boyata ruimt plaats voor Vermaelen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Bondscoach Roberto Martinez voert in Cyprus, voor de tweede kwalificatiewedstrijd in Groep I voor het EK 2020, één wissel door in zijn basiself. Thomas Vermaelen neemt in het GSP-stadion in Nicosia zoals aangekondigd de plaats centraal in de verdediging over van Dedryck Boyata. Boyata maakte afgelopen donderdag tegen Rusland (3-1) de negentig minuten vol, maar verliet de selectie nadien om persoonlijke redenen. Martinez had echter hiervoor al laten verstaan dat Vermaelen sowieso in Cyprus zou starten. De Antwerpenaar, pas terug uit blessure, staat in het hart van een erg ervaren defensie tussen Toby Alderweireld en Jan Vertonghen. In doel staat uiteraard Thibaut Courtois. De Limburger ging tegen Rusland bij de tegentreffer zwaar in de fout, en zal de criticasters in Nicosia lik op stuk willen geven.

Martinez, die zoals geweten niet kan rekenen op tal van certitudes, opteerde tegen de Russen voor een jong middenveld met Leander Dendoncker en Youri Tielemans. Zij maakten indruk, en krijgen opnieuw het vertrouwen. Ook Timothy Castagne mag weer kilometers malen op de rechterwingback, net als Thorgan Hazard op de andere flank.

Vooraan staat Michy Batshuayi. De spits van Crystal Palace liet tegen de Russen enkele kansen onbenut, maar wil ditmaal wel trefzeker zijn. Hij krijgt de steun van Eden Hazard, die zijn honderdste cap verovert, en Dries Mertens.

- Opstellingen -

. België: Courtois - Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen - Castagne, Tielemans, Dendoncker, T. Hazard - E. Hazard, Mertens, Batshuayi.

Bondscoach: Roberto Martinez (Spa)

bron: Belga