Direct naar artikelinhoud

Klacht ouders omdat kind geen school vindt

Acht koppels uit Antwerpen stappen naar de commissie voor Leerlingenrechten. Zij kregen deze week te horen dat er nog geen plaats is voor hun peutertje. En dat terwijl sommigen al tientallen scholen opgaven als hun voorkeur.

"Er zijn vier scholen in onze buurt. Twee liggen op amper 100 meter", zegt Bele Beudenheuer, mama van Merel (2). Samen met haar man zette Bele achttien scholen op hun voorkeurlijst. Vorige week kreeg het koppel echter slecht nieuws. Net zoals tientallen ouders in Antwerpen-Noord en Borgerhout kregen ze te horen dat er geen plaats is voor hun instappertje. Zij moeten wachten tot 15 juni, wanneer opnieuw beschikbare plaatsen worden vrijgegeven.

"Op papier zullen er wel genoeg plaatsen zijn. Alleen zullen we onze dochter aan de andere kant van de stad moeten inschrijven. En dat terwijl we alles hebben gedaan zoals het ons gevraagd werd", vertelt Beudenheuer. De ouders beslisten inmiddels om een klacht in te dienen bij de commissie. Volgens hen is er een verkeerde verdeelsleutel gebruikt om de vrije schoolplaatsen te verdelen. "Tijdens een oudervergadering heeft men toegegeven dat de sleutel niet klopt. De stad heeft beloofd om volgend jaar een andere verdeelsleutel te gebruiken. Helaas zijn we daar nu niets mee."