Direct naar artikelinhoud

Kort

Voetbal

Bergen moet naar Sportcomité

Het bondsparket heeft gisteren beslist Bergen te dagvaarden voor het Sportcomité van de KBVB wegens de houding van zijn supporters tijdens de wedstrijd KRC Genk-RAEC Bergen van vorige zaterdag. Daarnaast wordt ook de maker van het bewuste spandoek met de woorden 'Je bent de schaam van België' gedagvaard en zal het bondsparket aan Binnenlandse Zaken vragen of de man berecht kan worden via de voetbalwet. De zaak zal worden behandeld op dinsdag 8 november.

Wielrennen

Van Impe ruilt QuickStep voor Vacansoleil

Kevin Van Impe rijdt komend wielerseizoen bij Vacansoleil-DCM. De 30-jarige Van Impe stond de voorbije vijf seizoenen op de loonlijst bij QuickStep. Hij zou nu op voorspraak van Bjorn Leukemans naar de Nederlandse WorldTour-formatie overstappen. Van Impe was in 2009 nog de beste in Dwars door Vlaanderen. Bij Vacansoleil, waar hij ploegmaat wordt van onder meer Leukemans, Stijn Devolder en Thomas De Gendt, zal hij als meesterknecht in de klassiekers worden ingezet.

Tennis

Sjarapova verliest ook tweede wedstrijd op Masters

Maria Sjarapova (WTA-2) heeft gisteren ook haar tweede wedstrijd op de Masters verloren. De 24-jarige Russin moest in 1 uur en 56 minuten met 7-6 (7/4) en 6-4 het onderspit delven tegen de Chinese Li Na (WTA-5). Dinsdag had ze al met 6-1 en 7-5 de duimen moeten leggen voor Samantha Stosur (WTA-7). De Australische werd gisteren in haar tweede partij met 6-2, 6-2 opzijgezet door de Wit-Russische Victoria Azarenka (WTA-4).

Darcis klopt Davydenko in Wenen

Opsteker voor Steve Darcis op het ATP-toernooi van Wenen. Darcis, die in de Oostenrijkse hoofdstad de kwalificaties overleefde, versloeg in de eerste ronde de als zevende geplaatste Rus Nikolay Davydenko (ATP38): 3-6, 6-0, 7-6. In de derde set haalde Darcis een 4-0-achterstand op en bij 5-4 en 6-5 mocht de ex-nummer drie van de ATP-lijst zelfs serveren voor de wedstrijd. Voor de Luikenaar zijn er opnieuw winstkansen in de tweede ronde want met de plaatselijke wildcard Dominic Thiem ontmoet hij nummer 1.890 op de wereldranking.