Direct naar artikelinhoud

Bom in bagage vliegtuig blijkt batterij tablet

De twee passagiers die vorige week in Kameroen niet mee mochten op het vliegtuig naar Brussel omdat ze explosieven bij hadden, blijken onschuldig. In plaats van springtuig stak er een kapotte batterij van een tablet in hun bagage. De twee werden gestopt toen ze in Yaoundé op een vlucht naar Brussel wilden stappen. Bij de controle bleek dat een van hen een elektronisch apparaat met een dikke bult bij had. De veiligheidsdiensten vreesden dat het om explosieven ging. De twee zijn intussen weer op vrije voeten.

Ontwerpers in de ban van de watersandaal

Grote modehuizen zoals Chanel, Marc Jacobs en Vivienne Westwood zijn allemaal in de ban van de watersandaal. Na jaren in het verdomhoekje blijkt dit plastic strandschoeisel de manier om deze zomer 'in' te zijn. Glitters, leuke motiefjes of gecombineerd met een houten hak: het mag allemaal dit seizoen.

Basisschool verbiedt Paninistickers

Dat kinderen gek zijn van de Paninistickers en af en toe eens ruilen, daar ziet niemand graten in. Maar dat sommigen voor een zeldzaam exemplaar tot tien euro eisen, dat vinden ze in het Xaveriuscollege in Borgerhout te ver gaan. Sommige kinderen profiteren er volgens de directeur van de goedgelovigheid van anderen. Daarbij ontstaan fikse ruzies. De school heeft daarom beslist om de WK-voetbalplaatjes op de speelplaats te verbieden. Dat bleek niet de eerste keer. "We zien de rages hier niet graag komen. Elke keer is het prijs."

Buurt op stelten na afgekeurde voortuinen

In een verkaveling in Wondelgem bij Gent moeten tachtig gezinnen hun voortuin heraanleggen. Na een anonieme klacht van een buurtbewoner stuurde de dienst stedenbouw controleurs naar de wijk De lange velden. Die stelden een heleboel overtredingen vast inzake aanleg en beplanting. Zo'n 80 van de 266 percelen in de woonbuurt kregen een brief in de bus met de vraag om aanpassingen door te voeren. Omdat velen onder hen naar eigen zeggen niet op de hoogte waren van de voorschriften, haalden ze verhaal bij de ombudsdienst van de stad Gent. Nog deze donderdag zitten alle betrokken diensten samen voor overleg. Zo is er onduidelijkheid of kiezelstenen nu gelden als verharding of niet. Ook kan er een betere afstemming zijn tussen de verkavelingsvoorschriften en de bouwvergunning, hoewel sommige bewoners zeker niet vrijuit gaan. Wordt dus nog vervolgd.