Direct naar artikelinhoud

WESTERLO

De eigenaars van Diverso pakten afgelopen zomer uit met een compleet nieuw concept in Westerlo: beneden het restaurant is er nu ook een Italian styled bar met de naam Mescolare.

Aan de marmeren toog van Mescolare smul je van fingerfood zoals risottoballetjes (e 5), deel je een melanzana alla Parmigiana (e 12) of bestel je een bord spaghetti vongole (e 20). Perfect voor gasten zoals wij die graag aperitieven en aansluitend de coole stenen trap naar boven klauteren richting restaurant Diverso (er is ook een lift!). Eros Tomassetti en Liesbeth Theyskens zijn heer en (bijzonder vriendelijke) meesteres boven in hun modern Italiaans restaurant. De sfeervolle bar met enkele tafeltjes van Mescolare ligt in handen van een piepjonge barman. De toewijding waarmee hij mijn white venetian (e 12) bereidt, is een verademing in een wereld vol flitsende kunstjes. De cocktail op basis van limoncello, yoghurt en honing smaakt fris, fruitig, maar niet te zoet en heeft de nodige zuren.

Boven maakt de gezellige sfeer plaats voor licht en ruimte. We kijken regelrecht de keuken in waar Tomassetti zich ontfermt over sardienen met gegratineerde penne die verrassend opgevuld zijn met ricotta (e 20) en verse ravioli van langoest en kingkrab (e 24). Die laatste is sappig met toch nog beet en ook het krokante zoute korstje van de sardienen smaakt lekker af.

De mooie portie Ibericovarken van het hoofdgerecht is sappig. De zachte pickles gaan er heerlijk bij en bieden tegengewicht aan de iets te zware aardappelkroket van mozzarella en ham (e 30). De kalfszwezeriken zijn krokant gebakken en mals vanbinnen en gaan gepaard met een smeuïge puree van morieljes (e 32). Deze keuken is complexloos, maar zit vol smaak. De kans dat je hier met honger buitenstapt, is quasi onbestaande.

Voorgerecht: e 16 - e 22

Wo, do en vr van 11u30 tot 14u en van 18u30 tot 21u, za van 18u tot 21u.