Direct naar artikelinhoud

Mitrovic: 'Dit team verdient een topcoach'

AA Gent heeft er een fel bewogen week opzitten. Hein Vanhaezebrouck is weg en tegen Club volgde een nieuwe, onnodige nederlaag. Toch is er hoop voor de Buffalo's.

In de kelder van Jan Breydel toonde Brecht Dejaegere zich strijdvaardig. Naar het beeld van AA Gent eerder die middag: knokkend voor elke bal, hopend op een punt. "Er zit nog heel veel grinta in ons."

De Buffalo's presenteerden zich hoopgevend in Brugge. Dreigender dan de voorbije weken, vlotter combinerend ook - voor rust toch. Kubo en Sylla waren dicht bij de 1-2, terwijl Dejaegere op het middenveld de boel een uur lang op sleeptouw nam en voor een heerlijke assist zorgde bij de gelijkmaker.

Aan de zijlijn was T1 ad interim Peter Balette zijn enthousiaste zelve. Minder theatraal dan zijn mentor, Hein Vanhaezebrouck, maar daarom niet minder aanwezig. "Samen met de rest van de technische staf heeft Peter ons op de juiste manier geprikkeld", zei Dejaegere. "Hij legde zijn eigen accenten en veranderde bewust niet alles."

Vijfde nederlaag

AA Gent hoefde niet te verliezen. Het had de controle en de kansen. "Maar die tweede tegengoal toont nog maar eens aan dat we dit seizoen het geluk niet aan onze kant hebben", jammerde Stefan Mitrovic. "De bal week nog af op mijn been. Echt ongelukkig."

Competitienederlaag nummer vijf al dit seizoen, op amper negen speeldagen (6 op 27).

Extra tegenvaller: Mamadou Sylla van AA Gent liep op het einde van het duel een blessure op. "Tijdens een sprint voelde ik ineens een scheut in de dij", zei de Senegalees. "Ik vrees voor een spierscheur."

Intussen zoekt AA Gent moeizaam naar een nieuwe coach. Mitrovic: "Ik hoop dat ze de juiste man vinden, want dit team verdient een goede trainer." Voor Vanhaezebrouck kon hij wel begrip opbrengen. "Anderlecht is de grootste club in België. Als hij de kans krijgt om daar te werken, zal hij die natuurlijk grijpen."