Direct naar artikelinhoud

Roze strik

"Er zijn veel mooie zaken in Antwerpen. Ik woon hier graag. Toch is er ook veel grijze massa en daar wil ik een roze strik rond binden." De politieke comeback van Phaedra Hoste zorgde voor nogal wat hoongelach. De vorige tussenstop van het fotomodel als CD&V-gemeenteraadslid in Brugge was niet meteen een succes. Ze miste de glitter en glamour van de showbusiness. En in haar eerste interview als Antwerpse Open Vld-kandidaat kan ze de sceptici ook niet overtuigen.

"Ik wil een meerwaarde bieden", zegt ze in Gazet van Antwerpen. Maar de nummer 19 op de liberale lijst borrelt niet meteen over van ideeën. "Er zijn veel mensen bezig met het opstellen van het verkiezingsprogramma. Ik wil niet voor mijn beurt te spreken. Het parkeerbeleid? Mobiliteit? Daar ga ik voorlopig niets over zeggen."

Tweestrijd

Mechels burgemeester Bart Somers (Open Vld) ziet maar één grote 'challenger' voor zijn sjerp: de N-VA, meer bepaald Vlaams parlementslid Marc Hendrickx. Opmerkelijk, want ook Caroline Gennez (sp.a) komt op als lijsttrekker. "De Mechelaars hebben in oktober de keuze: of ze kiezen voor een positief Mechels project of ze kiezen voor de Wetstraat". De burgemeester is "strijdvaardig en vol vertrouwen".