Direct naar artikelinhoud

'Het gemis aan 10 Days Off zal pas volgend jaar doordringen"

Until the fat lady sings, peilt M dagelijks naar de meest memorabele momenten van de artiesten zelf. Vandaag: Red D

+ echte naam: Bart Van Neste
+ debuut op 10 Days Off: 21/7/2006
+ speelt op 10 Days Off: op 28/7 tussen 9u en 10.30u (met D'Steph)

"De eerste keer dat ik op 10 Days Off speelde, was het net zo zonnig als de voorbije week. De balzaal van de Vooruit voelde snikheet aan, zelfs al stond ik als eerste op het programma. De dansvloer stond bovendien al afgeladen vol. Achteraf kon ik het zweet uit mijn jeansbroek wringen: volledig doorweekt. (lacht) Het plan om er na mijn set eens stevig in te vliegen - het is Gentse Feesten voor iets - mocht ik gelijk opbergen. Uiteindelijk heb ik een nacht lang alleen watertjes gedronken omdat ik volledig gedehydrateerd was.

"Het gemis aan 10 Days Off zal pas volgend jaar binnendringen, geloof ik. Twintig jaar lang was dit festival vaste traditie tijdens de Gentse Feesten. Ik herinner me dat Carl Craig na een van zijn sets kwam aangewaaid op de Vlasmarkt. Of je ontmoette een Zweedse dj die vertelde hoe zijn nacht was geweest. Al die jaren bleef 10 Days een vast gespreksonderwerp op de Feesten. Dat valt volgend jaar helemaal weg.

"Zelf heb ik er zes of zeven keer gespeeld. Met dj D'Steph (Stéphanie D'Olieslager, GVA) wordt het de eerste keer back-to-back. Ik ken haar natuurlijk, maar zij hoort meer bij de Antwerpse scene, terwijl ik tot de Gentse behoor. Volgens mij was het een symbolische daad van de organisatie: 10 Days Off heeft zowel Antwerpse wortels als een Gentse verblijfplaats, hè.

"Wat Steph en ik maandagochtend gaan draaien? Ik weet alleen welke richting we ongeveer uit willen: deep house. Verder wordt het een even grote verrassing voor ons als voor jullie."